Sotealan ammatillinen koulutus Satakunnassa. #parhaathoitajat

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Tutkinnon suorittanut työskentelee alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä. Koulutuksen kesto on 1-2 vuotta.

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on koulutukseen soveltuva ammatillinen perustutkinto tai vastaavan tasoiset tiedot ja taidot. Työkokemus ohjaus- ja valmennustyöstä on eduksi.

Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta:

  • Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä, 60 osp.

Tämä tutkinnon osa antaa jo hyvät valmiudet uudistuvaan sosiaali- ja terveysalan kenttään ja suorittaminen kestää noin 6-8 kk aiemmasta osaamisesta riippuen.

Tutkintoa on mahdollista jatkaa jossakin kahdessa eri osaamisalassa:

  • Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalan suorittanut vammaisalan erityisohjaaja osaa edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia.
  • Työvalmennuksen osaamisalan suorittanut työvalmentaja osaa toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.

Tutkinto antaa valmiudet toimia asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Koulutus toteutetaan monimuoto- tai oppisopimuskoulutuksena. Opintojen alussa laadintaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, jossa huomioidaan opiskelijan aiempi koulutus ja työkokemus.

Koulutukseen on jatkuva haku.

Lisätietoja hakemisesta ja hakulomakkeen löydät http://www.sataedu.fi osoitteesta.

Lisätietoja koulutuksesta
Raija Kivelä, raija.kivela@sataedu.fi, puh. 040 199 4216