Sotealan ammatillinen koulutus Satakunnassa. #parhaathoitajat

Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinto

Tutkinto on tarkoitettu henkilöille, joilla on vähintään sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tai vastaavassa tutkinnossa hankittu osaaminen.

Tutkinnon suorittanut työskentelee alan asiantuntijana asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Mikäli tarvitset lisää osaamista toiminta- ja palvelujärjestelmiin liittyen, voit suorittaa pelkästään pakollisen tutkinnon osan:

  • Asiantuntijana toimiminen asiakkaan toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä, 60 osp.

Tämä tutkinnon osa antaa jo hyvät valmiudet uudistuvaan sosiaali- ja terveysalan kenttään ja suorittaminen kestää noin 6-8 kk aiemmasta osaamisesta riippuen.

Tutkintoa on mahdollista jatkaa jossakin kolmesta erilaisesta osaamisalasta:

  • Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalansuorittanut vammaisalan erityisohjaaja osaa edistää autismin kirjon henkilöiden osallisuutta ja hyvinvointia, mielenterveyttä ja psykososiaalista hyvinvointia tai vaikea- ja monivammaisen asiakkaan osallisuutta ja hyvinvointia.
  • Näkövammaistaitojen ohjauksen osaamisalan suorittanut näkövammaistaitojen ohjauksen erityisasiantuntija osaa ohjata näkövammaisia asiakkaita liikkumistaidoissa ja näönkäytössä sekä näkövammaisten asiakkaiden tiedonhallinnan välineiden ja menetelmien käytössä.
  • Työvalmennuksen osaamisalansuorittanut työvalmentaja osaa toteuttaa työvalmennuksen asiakasprosessin sekä toimia työelämäasiantuntijana työvalmennuksessa.
    Tutkinto antaa valmiudet toimia asiantuntijana asiakkaan kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden toimintaympäristössä ja palvelujärjestelmässä.

Opintoihin on jatkuva haku.

Uudet opintoryhmät alkavat loka-, tammi- ja elokuussa.

Opintojen valmistava koulutus on pituudeltaan keskimäärin 1 – 2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti, jossa huomioidaan aikaisemmin hankittu osaaminen ja ammattitaito. Ammattitaito osoitetaan käytännön työtehtävissä työpaikoilla näyttöinä.

Koulutukseen on jatkuva haku.

Hakulomakkeet http://www.sataedu.fi

Lisätietoja koulutuksesta
Sinikka Lassila, sinikka.lassila@sataedu.fi, puh. 040 199 4259