Sotealan ammatillinen koulutus Satakunnassa. #parhaathoitajat

Ihanille lapsille, ihana täti!

Minusta piti tulla kampaaja tai se oli pikkutytön haave. Ehkä siksi, että tätini on kampaaja.

Yläasteella ajatukseni muuttuivat ja tiesin, että halusin tehdä töitä ”päiväkodin tätinä”. Lasten ja nuorten ohjaajan työ oli se, mitä toivoin tulevaisuudeltani.

Olin ysi-luokan työssäoppimisjaksolla töissä  päiväkodissa ja se vahvisti ammatinvalintaani. Olen myös kotona kuullut millaista työ lasten kanssa on: Äitini on työskennellyt päiväkodissa ja hän viihtyy työssään. Kodista tullut esimerkki on varmasti vaikuttanut minuun, mutta olen itse saanut tehdä oman valintani ammatin suhteen. Vanhemmiltani olen saanut tukea päätöksiini.

Vain yksi vaihtoehto

Peruskoulun jälkeen hain vain ja ainoastaan amikseen sosiaali- ja terveysalalle. Toisena vaihtoehtona oli lukio.

Olin onnellinen, kun pääsin Sataeduun opiskelemaan; sijainti oli hyvä ja viihdyn. Opinnot on sujuneet loistavasti. Sataedussa on aina hauskaa ja hyvä fiilis. Hoitoluokat ovat erinomaiset, koulutukseen sisältyy paljon työssäoppimista ja koulutuksen ohella on mahdollista tehdä töitäkin.

Osaamisalakseni olen tietysti valinnut lapset ja nuoret. Haluan tulevaisuudessa työskennellä päiväkodissa ja muut osaamisalat eivät anna lastenhoitajan työtehtäviin pätevyyttä.

Jatko-opinnoilla lisää mahdollisuuksia.

Suunnittelen jo jatko-opintoja ja toivon, että minulla on mahdollisuus opiskella sairaanhoitajaksi tai kätilöksi tulevaisuudessa. Voisin päiväkotityön lisäksi tehdä töitä myös esimerkiksi lastensuojelussa, lastenosastoilla tai keskososastoilla.

Työskentelen mielelläni myös vanhusten, vammaisten kun päihde- ja mielenterveyskuntoutujienkin kanssa. Minulle oikeastaan käy kaikki työn piiriin kuuluvat asiakasryhmät, lapset ovat vain erityisen lähellä sydäntäni.

Tällä hetkellä olen kesätöissä vanhusten sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujille suunnatussa palvelutalossa. Säännöllistä keikkaa olen tehnyt jo vuoden ajan. Isoisältäni olen kuullut, että minua on jo kylillä kehuttu hyväksi hoitajaksi.

Olen aito. Olen läsnä.

Minulle on tärkeää työssäni kunnioittaa muita ihmisiä ja toimia oikeudenmukaisesti. Minulla on aito halu auttaa toista ihmistä ja olla läsnä.

Minulle kerrotaan, että olen ulospäinsuuntautunut, iloinen ja sosiaalinen nuori nainen. Lähihoitajan ammatti on minulle kuin tehty.

Claudia, lähihoitaja-opiskelija, kolmas vuosi