Sotealan ammatillinen koulutus Satakunnassa. #parhaathoitajat

Minusta tuli yksi parhaista

Toivoin ammattia, jossa voisin työskennellä erilaisten ihmisten parissa ja kanssa.

Hain Sataeduun ja minut valittiin opiskelemaan sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa. Aloitin matkani lähihoitajaksi syksyllä 2014.

Olin aidosti kiinnostunut ihmisistä ja halusin työskennellä erilaisten ihmisten parissa. Minulla oli hyvät sosiaaliset taidot ja positiivinen elämänasenne. Niitä tiesin tarvitsevani tulevassa ammatissani.

Opiskeluaika hujahti ohi nopeasti ja siihen ehti sisältyä hurja määrä oppimista monella eri saralla. Sain alan töitä jo opiskeluaikana ja osan tutkinnosta opiskelin työni ohessa. Kun valmistuin lähihoitajaksi, minulla oli jo työkokemusta tutkinnon lisäksi.

Sataedusta sain teoria ja käytännönopetuksen lisäksi paljon muutakin, seuraavaksi tärkeimmät.

Opettajien ja henkilökunnan tuki.

Sain paljon palautetta opintojen edetessä. Palautteesta oli hyötyä ja se lisäsi motivaatiota. Opettajat tukivat ja rohkaisivat minua vaikeina aikoina. Minua kannustettiin erilaisiin projekteihin mukaan ja sain mahtavia tilaisuuksia kehittyä tulevana lähihoitajana ja ihmisenä.

Sain kokemusta ja itsevarmuutta.

Pääsin mukaan oman toimipisteeni opiskelijakunnan hallitukseen. Olin Sataedun opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja. Pääsin oppimaan valtavasti uusia asioita, tapaamaan monenlaisia ihmisiä ja työskentelään erilaisissa työryhmissä. Sain kokemusta ja itsevarmuutta.

Tapasin ja tutustuin uusiin ihmisiin. Kuulin monta innostavaa tarinaa. Sain paljon vinkkejä.  Uudet tuttavuudet johtivat usein uusiin projekteihin. Aloin pitää muistikirjaa innostavista tarinoista ja niiden perusteella olen hahmottanut ammatillisia toiveitani monta kertaa jälkeenpäin.

Kansainvälisyys.

Opettajani rohkaisi minua lähtemään kuuden viikon työssäoppimisjaksolle Espanjaan. Nämä viikot muutti elämäni pysyvästi.

Löysin itsevarmuuteni ja näkemykseni avartui monessa asiassa. Sain ystäviä ja pääsin kokemaan aidon paikallisen kulttuurin. Aloitin myös espanjan kieliopinnot. Nyt haaveissa siintää opinnot ja mahdollisesti ura ulkomailla.

Kipinä.

Opintojen aikana ymmärsin, että voin tehdä mitä vaan. Voin kehittyä ja kehittää, voin mennä pidemmälle. Uskon itseeni ja kurkotan yhä  korkeammalle. Aloitan yhteisöpedagogin opinnot Humanistisessa ammattikorkeakoulussa seuraavaksi.

Kiitän sydämeni pohjasta Sataedun opettajia ja henkilökuntaa siitä, että olen juuri tässä.

Sydämellä me lähihoitajat ajattelemme, toimimme ja teemme työmme.

Tiia, lähihoitaja, Sataedu alumni.

Tiia valmistui lähihoitajaksi Sataedusta jouluna 2016 ja aloitti ammattikorkeakouluopinnot Turussa seuraavana syksynä. Tällä hetkellä hän opiskelee HUMAKissa yhteisöpedagogksi ja on Sataedussa työharjoitelussa opiskelijahuollon tehtävissä. 

%d bloggers like this: