Dong Lehtinen – Lähihoitajaopiskelija

Mitä kuuluu ja mitä teet kesällä?

”Yritän yhdistää kesällä työn ja lomailun. Sijaisuuksia on paljon ja tällä hetkellä saan tehdä töitä kahdessakin eri palvelutalossa.  Enemmänkin saisi kesätöitä ja sijaisuuksia tehdä, mutta kaikkia työtarjouksia ei voi tai ehdi ottamaan vastaan.” Kertoo Dong.

Kesällä on hyvä myös huilata!

Dong lupaa myös levätä. Opiskelu vaati Dongilta enemmän voimavaroja kuin muilta opiskelukavereilta. Dongin äidinkieli on kiina. Suomessa Dong on asunut nyt kuutisen vuotta.

IMG_20180605_133843_resized_20180619_075411127

Lähihoitajaopintoihin on sisältynyt suomenkieliopintoja ja lisäksi Dong opiskelee päivittäin nettisovelluksen avulla suomea. Dong pyrkii puhumaan suomea mahdollisimman paljon ja katsoo säännöllisesti selkokieliset uutiset televisiosta parantaakseen kielitaitoa.

推拿 Tui Na

Dong opiskeli Kiinassa kiinalaista hierontaa (推拿 Tui Na) ennen Suomeen tuloaan. Kiinassa tällä hoitomuodolla hoidetaan myös sairauksia ja siinä keskitytään enemmän rentoutukseen. Hieronnalla pyritään vaikuttamaan elimistön stressitiloihin, kireyksiin ja myös unen laatuun. Kiinalaisessa hieronnassa pitää tietää akupunktiosta perusasiat.

Lähihoitajaopinnoista Dong kiinnostui juuri Kiinassa suorittamiensa opintojensa myötä. Tulevaisuudessa Dong toivoo voivansa yhdistää lähihoitajantyön sekä kiinalaisen hieronnan ja hänen tavoitteenaan on lisätä osaamista hieronnassa, mahdollisesti myös Kiinassa.

Dongin kotikaupunki Zhengzhou sijaitsee Keski-Kiinassa. Dong kertoo, ettei hänen kotikaupungissaan vietetä kesälomia, koska siellä on kesäisin liian kuuma. Paikalliset viettävät lomansa muina vuodenaikoina.

Kiina on iso maa ja Dong suosittelee kesämatkakohteeksi Pohjois-Kiinaa, jos haluaa suunnata lomamatkalla sinne päin maailmaa.

Suomessa Dong on ihastunut Naantaliin ja Helsingin Suomenlinnaan. Kotimaassaan Dong veisi vieraansa kokemaan Kungfu –temppelin.

Ystävien luona vieraillaan ja mökkeillään –jos säät sallivat

Kesäksi Dong tai hänen perheensä eivät ole vielä tehneet erityisiä suunnitelmia.

Töiden ohella Dong nauttii kesäisin myös kävely- ja juoksulenkeistä. Dongin ehdoton suosikki reitti Harjavallassa on joenrannanulkoilureitti. Dong pitää myös uimisesta, mutta Kokemäen jokeen hän ei uskalla. Vesi on liian kylmää. ”Uimahallissa uiminen on minun juttu”, nauraa urheilullinen Dong.