Olen niitä ihmisiä, jotka ovat aina haaveilleet hoitoalasta, mutta jostain syystä en hakenut alalle nuorempana.

Perustin perheen, sain lapsia ja ajatus hoiva-alasta, ihmisläheisestä työstä, kypsyi ja konkretisoitua: Hain Sataeduun ja aloitin lähihoitajaopinnot syksyllä 2017.

”Halusin työn, jonka koen tärkeäksi ja arvokkaaksi. Halusin työn, jota saan tehdä ihmisten kanssa”

Olen ollut tyytyväinen päätökseeni ja opiskeluaikaan Sataedussa. Tämä työ on todellakin sitä, mitä toivoin. Saan olla avuksi ja ihmisten kanssa. Minulla on lupa käyttää luovuuttani ja mielikuvitustani työssäni.

Syksyllä alkaa erikoistumisjakso. Olen valinnut osaamisalakseni vammaistyön,  koska koen työn antoisaksi ja monipuoliseksi. Erilaisuus on voimavara ja rikkaus. Se myös korostuu vammaistyössä.

Toki perheellisenä, pienten lasten äitinä, välillä mietin, että olisinko päässyt helpommalla aiemmassa ammatissani. Silti. Koulun ja perheen yhdistäminen on onnistunut todella hyvin, vaikkakin tyttäreni mukaan ”Äiti tekee koko ajan läksyjä”.

Mutta usein, olen jopa äärimmäisen onnellinen siitä, että olen uskaltanut lähteä opiskelemaan aikuisena ja hakemaan uusia haasteita. Aikuisena opiskeluun suhtautuu eri tavalla: on motivaatiota ja halua oppia uusia asioita sekä kehittää itseään.

”Nyt myös paremmin ymmärrän sen, että opiskelen itselleni ja oman tulevaisuuteni vuoksi”

Kesälle emme ole tehneet erityisiä lomasuunnitelmia. Minusta kesällä on tärkeintä perheen kanssa vietetty aika ja kesätyöt vievät oman aikansa. Ehkä menemme huvipuistoon. Ja tottakai ehdimme myös Porin maauimalaan, Yyteriin ja mökille. Lomareissujakin on tiedossa ainakin sukulaisten luokse Etelä-Pohjanmaalle.

Lapset kaipaavat myös mummulaan. Pääsevät siellä yhdessä isovanhempiensa kanssa hoitamaan puutarhaa ja syömään mansikoita.

Ei kai tähän kesään suurempia suunnitelmia näiden jälkeen mahdukaan.

Sosiaali- ja terveysalalla on hyvin töitä ja alan töitä riittää koko kesäksi. Elokuussa toki lupaan myös hieman lomailla, ennen kun koulut taas alkavat. Koko ajan kuitenkin pitää tehdä jotakin!

Aurinkoista kesää kaikille!

Postaajana Elina, lähihoitajaopiskelija