Mitä opiskelijat tekevät kesällä? Kysyimme asiaa Pekalta, joka aloittaa lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalaopinnot elokuussa. Lähihoitajaksi opiskelu tuli Pekalle ajankohtaiseksi, kun hän jätti  uransa paperiteollisuudessa 30-vuoden työhistorian jälkeen.

Ensimmäinen vuosi opintoja on takana.

Opiskelen monimuoto-opintoina iltaisin, kahtena iltana viikossa.

Lähihoitajan ammatti taitaa kulkea meillä suvussa. Vaimoni valmistui viitisen vuotta sitten lähihoitajaksi. Tällä hetkellä myös kaksi lapsistani opiskelee lähihoitajaksi.

Oma tavoitteeni on erikoistua lasten ja nuorten parissa työskentelyyn. Se on minun juttu. Miehiä tarvitaan alalla ja työtilanne on todella hyvä.

Kesällä on hyvä aika opiskella

Minulla on viisi lasta ja yksi lastenlapsi, joten kyllä touhua riittää kesälläkin. Tosin osa lapsista on muuttanut jo pois kotoa. Vaimoni työn puolesta perheen kodin täyttävät kuitenkin hoitolapset, myös kesällä.

Ja ei se opiskelu jää minulta kesälläkään, teen yhden työelämäjaksoista vanhainkodissa kesän aikana. Teen päivätyötä ja lukuvuoden aikana jakso jäi suorittamatta. Opiskelujen aikataulutuksessa on kuitenkin onneksi joustoa ja paikkaaminen onnistuu.

Työskentelen koulunkäynninohjaajana ja samaan työhön palaan jälleen elokuussa koulujen alettua.

Spa-osasto löytyy omasta pihasta

Rakastan saunomista ja uimista; kesällä uidaan omassa pihassa olevassa uima-altaassa ja talvisin avannossa.

Kaksi koiraa pitävät liikunnastani huolen. Harrastan myös LP-levyjen keräämistä. Oma genre löytyy 80–luvulta. Jos on pakko mainita, niin lempibändini ovat Eput ja Rainbown.

IMG-20180607-WA0001

Kesällä ladataan akut.

Paras akkulaturini on oma lapsenlapseni. Hänen kanssaan ohjelmassa on aina painia ja pikkuautoilua. Minut löytää lattialta, iso mies ja mahallaan pikkuautojen seassa.  Taidan olla tällainen lapsenmielinen, joka ei toivottavasti kasva koskaan aikuiseksi.

Ystävät kuvailevat minua empaattiseksi, huolehtivaiseksi ja sosiaaliseksi. Minkä toivon  pitävän paikkansa.

Postaajana Pekka, lähihoitajaopiskelija