Reipas ja myös puhelias pikkutyttö kertoo opettelevansa koko ajan uusia juttuja. Nyt harjoitellaan voltteja ja kuperkeikkaa. Tyttö kertoo myös, että viime viikolla hän oli juuri oppinut sanomaan R-kirjaimen ja osaa myös kirjoittaa oman nimensä.  Tärkein uutinen jäi pikkutytöltä, Milkan 3–vuotiaalta tyttäreltä, kuitenkin viimeiseksi:

”Meidän äitiltä loppu koulu ja ehkä siitä tuli lähihoitaja”

Oppimista, osaamisen hankkimista ja iloa onnistumisista. Siitä on tytär ja Milka-äiti tehty.

Milka valmistui kesäkuussa lähihoitajaksi, lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen osaamisalasta.

Milka kuvailee itseään:

Olen iloinen, sosiaalinen, oma-aloitteinen ja tulen kaikkien kanssa toimeen.

Nämä ominaisuudet sopivat loistavasti juuri tutkintotodistuksen saaneelle lähihoitajalle.

Milka kertoo miettineensä lähihoitajaopintoja monta vuotta. Lopulta hän uskaltautui hakemaan koulutukseen.

Milka sanoi itsensä irti tilitoimisto-työstä jo ennen kuin  edes tiesi päässeensä koulutukseen. Milkan mies toki huomautti:

Olisitko voinut ensin varmistaa koulupaikan ja vasta sen jälkeen irtisanoutua?

No, onneksi Milka pääsi kouluun. Milka sai opiskelupaikan. Puolentoista vuoden opiskelun jälkeen Milka, pikkutytön äiti, valmistui lähihoitajaksi.

Opiskelu Milkan mukaan oli helppoa. Hän oli odottanut sen olevan paljon rankempaa, varsinkin nyt aikuisena. Oma motivaatio ja kiinnostus alaa kohtaan luonnollisesti helpottivat opiskelua ja tekivät siitä erityisen antoisa.

Opiskelu aikuisiällä on erilaista, kuin silloin nuorena, heti peruskoulun jälkeen.

Milka hyödynsi etäpäiviä koulutuksen aikana tehtävien tekemiseen, silloin kun vain lapset malttoi viedä hoitoon. Milka tietää nyt, että äitiyden ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista, kun arkea suunnittelee etukäteen. Perheen tuki on opiskelijalle tärkeää.

Milka erikoistui lapsiin ja nuoriin, koska heissä on tulevaisuus. Milkalle osaamisala valinta oli itsestään selvää, eikä hän edes miettinyt muita vaihtoehtoja.

Kuka niitä lapsia auttaa, jos ei me aikuiset

Opiskeluaikana Milka piti erityisesti työelämäjaksoista, joissa oppi paljon uutta:

Oli hienoa nähdä työelämän moninaisuutta ja monipuolisuutta sekä päästä työskentelemään eri asiakasryhmien kanssa

Tulevaisuus vasta valmistunutta lähihoitajaa ei työrintamalla huoleta, vaikka tällä hetkellä ei työpaikkaa olekaan vielä tiedossa. Kesän Milka haluaa ehdottomasti viettää lasten kanssa kotona, koska hekin tarvitsevat lomaa ja ovat lomansa ansainneet.

Työhakemuksia Milka tosin on ahkerasti lähettänyt ja toivookin saavansa työpaikan tulevaisuudessa päiväkodista, koulusta tai lastensuojelusta. Myös jatko-opintoja on jo mietitty ja erityisesti sosionomi–opinnot kiinnostavat.

Kesällä perhe aikoo tehdä ihan tavallisia kesäjuttuja. Lasten kanssa tulee pyöräiltyä, uitua ja hypittyä trampoliinilla.

Tosin tähän Milkan 3 –vuotias tyttö toteaa;

Äiti enää tee trampoliinilla voltteja, koska se on vaarallista.

Milka toimii ympäri vuoden myös ”kuskina”, koska hänen poikansa on ahkera jalkapallon ja jääkiekon pelaaja. Pojan harrastukset vievätkin perhettä ympäri Satakuntaa pelien ja turnauksien vuoksi.

Heinäkuussa perhe myös lomailee yhdessä ja joku yhteinen lomamatkakin on jo tiedossa.

Kesällä tärkeintä on kuitenkin yhdessä vietetty aika