Hierojan ammattitutkinnosta on tullut yksi Sataedun suosituimmista koulutuksista. Alan koulutukseen on tarvetta, alalle on tulijoita ja ala työllistää hyvin. Koulutusta järjestetään Kokemäellä ja Kankaanpäässä.

Lisätietoja koulutuksesta ja hakulomakkeet tästä.

Lähiopetusta. Etätyöskentelyä. Työssäoppimista.

Kokemäellä hierojien koulutuksesta vastaa Tapio Salo. Hän on ollut mukana alusta asti starttaamassa hierojien koulutusta ja koko klinikan toimintaa.

Tällä hetkellä Salo valmentaa jo viidettä ryhmäänsä kohti tutkintoa. Hierojien koulutuksen lisäksi Salo opettaa Sataedussa lähihoitajaopintojen kuntoutuksen osaamisalaa opiskelevia nuoria ja aikuisia opiskelijoita.

Koulutuksesta haetaan lisäpotkua tai vaihtelua

Tapio Salo kertoo, että hierojan opintoihin hakeutuu usein opiskelijoita, jotka työskentelevät jo hyvinvointi- tai liikunta-alalla. Nämä opiskelijat haluavat kartuttaa omaa osaamistaan ja täydentää olemassa olevaa tutkintoaan. Koulutuksen alussa opiskelijoilla on mahdollisuus osoittaa oma osaamisensa. Aikaisemmin suoritetut tutkinnot voivat keventää opiskelutaakkaa ja lyhentää tutkinnon suorittamisaikaa.

dsc_0027
Teoriaa tarvitaan ja sitä opiskellaan valoisassa luokassa.

Toive uudesta ammattista tai työurasta motivoi myös opiskelijoita hakemaan koulutukseen. Koulutuksen toivotaan tuovan muutosta tai vaihtelua arkeen ja työhön. Toiset etsivät lisätyömahdollisuuksia ja sen myötä lisäansioita. Osalla alanvaihtajista ei ole aikaisempaa kokemusta tai koulutusta terveysalalle.

Osa opiskelijoista löytää koulutuksen esimerkiksi aktiivisen urheiluharrastuksen tai -valmennustyön kautta. Hyvinvointi- ja terveystavoitteet yhdistävät ja tuovat aktiiviliikkujia opiskelun pariin. Usein takana on toive muuttaa harrastus työksi.

Toteutus on paikallista yhteistyötä

Hierontaklinikka on löytänyt oman asiakaskuntansa kummaltakin paikkakunnalta. Vakioasiakkaat osaavat jo odottaa seuraavaa tutkintokierrosta. Asiakashieronnat tehdään aina kouluttajan valvonnassa ja opiskelijoilla on jo ammattilaisen tuki työlle.

Koulutusta toteutetaan vahvassa yhteistyössä alan yrittäjien kanssa. Paikallisia yrittäjiä on mukana ammattitaidon arviointilaisuuksissa, kun opiskelijat näyttävät osaamisensa näyttötutkinnoissa. Paikallisista hoitolaitoksista on saatu myös vahvistusta opetukseen tarvittaessa.

Opiskelu on käytännönläheistä.

Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella tai yrittäjän omalla oppisopimuksella. Oppisopimuksessa opiskelija hankkii työpaikan itse. Oppilaitos auttaa harjoittelupaikan löytämisessä.

Hierontaklinikka tarjoaa paikallista palvelua

Sataedun Hierontakilinikka toimii Kokemäellä ja Kankaanpäässä. Klinikka tarjoaa klassista hierontaa opiskelijatyönä asiakaspalveluaikoina.

Klinikka järjestää myös täydennyskoulutusta jo valmistuneille hierojille eri paikkakunnilla. Tällä kaudella ohjelmassa ovat fascia –käsittely, kinesioteippaus ja ”Screening & Correcting Mobility”.

Kokemäen Hierontaklinikan asiakaspalvelu- ja hoitotilat sijaitsevat Sataedun päärakennuksen toisessa siivessä. Käynti klinikalle on pääoven viereisestä ovesta.

Sataedu Kankaanpään klinikka toimii kampuksen Valkoisessa talossa, johon on keskittynyt sosiaali- ja terveysalan opetus ja seminaarit. Kankaanpäässä koulutuksesta vastaa Jelena Jelena Löytölä-Silvennoinen.