Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta on moneksi. Osaamisaloja on useita ja opiskelija voi erikoistua työhön, joka kiinnostaa. Uuden osaamisalan voi myös opiskella valmistumisen jälkeen ja lisätä osaamistaan omaan työhön tai työhön, joka on tavoitteena.

Kaisa opiskeli ensin lähihoitajaksi. Valmistumisensa jälkeen Kaisa on työskennellyt kotihoidossa. Nyt toiveena on työ jalkojenhoitajana, joten hän on hakenut Kokemäellä alkavaankoulutukseen: jalkojenhoidon osaamisala. Opinnot alkanevat ensi vuoden alussa.

Oikeastaan Kaisalla on ollut jo pitkään haavena opiskella jalkojenhoitajaksi. Jalkojenhoitajan koulutusta ei ollut tarjolla silloin, kun hän opiskeli lähihoitajaksi. Kaisa on kuitenkin halunnut oppia työtä ja hän on opiskellut mentorinsa ohjauksessa jalkojenhoitotyötä.

Olen jo tehnyt jalkahoitoja mentorin ohjauksessa. Jalkojenhoitajana pystyn yhdistämään monia erilaisia elementtejä, joista pidän.

Mentoriinsa hän tutustui työpaikallaan kotihoidossa, josta Kaisa on saanut jo hyvän pohjan jalkojenhoidon opinnoille. Satuimme asiakkaan luokse samaan aikaan ja kerroin hänelle, että olen  kiinnostunut jalkojenhoidosta.

Tutustuimme ja pidimme yhteyttä. Sain hänestä ystävän ja mentorin. Hän on opettanut minulle todella paljon jalkojenhoidosta.

Jalkojenhoitajan työtä oppii parhaiten tekemällä

Jalkojenhoitajan työ kiehtoo Kaisaa, koska siinä näkyy hyvin oma kädenjälki. Kaisa pitää asiakaspalvelutyöstä ja haluaa tehdä ihmisten parissa töitä.

Haluan kehittyä työssäni ja tavoitteeni on aloittaa jalkojenhoidon opinnot helmikuussa Sataedussa.

Usein ajatellaan, että jalat eivät ole niin tärkeässä roolissa terveydessä.  Tämä ei pidä paikkaansa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Kokonaisvaltaiseen hoitotyöhön kuuluu myös jalkojenhoito.

Jalkojenhoitajantyö on monipuolista ja tärkeää. Työllä voi vaikuttaa ihmisten terveyteen todella paljon. Kun pystyy auttamaan toisia, siitä tulee itselle myös hyvämieli.

Tällä hetkellä teen jalkahoitoja sen verran, kun vain ehdin oman työni ohella. Toivon, että tulevaisuudessa voin toimia päätoimisena yrittäjänä.

Minulla on loistavat mahdollisuudet kehittyä tässä ammatissa.

Kaisa on opiskellut myös intialaista päähierontaa ja hänen tavoiteena onkin yhdistää aiemmin hankittua osaamistaan yrittäjänä toimiessaan.

Sosiaali- ja terveysalalla on tärkeää, että on sydän mukana siinä, mitä tekee.

Kiinnostus omaan työhän on tietysti myös tarkeää. Kaisan mielestä on tärkeää myös se, että tekijä itse on ihmisläheinen, omaa hyvät vuorovaikutustaidot ja hänellä on rohkeutta koskettaa muita ihmisiä.

Kokemäellä alkaa koulutus elokuussa 2020. Jos kiinnostuit, hae mukaan tästä linkistä: Hae sotealan osaamisalat

Postaaja: Tuleva jalkojenhoidon ammattilainen Kaisa Silén