Satu ja Matleena, äiti ja tytär, opiskelevat molemmat lähihoitajaksi Sataedussa. Tytär haki yhteishaussa Kokemäelle ja äiti jatkuvassa haussa Harjavaltaan. Opiskelun aloittaminen ei ollut kuitenkaan yhteinen päätös.

Matleena aloitti lähihoitajaopinnot suoraan peruskoulun jälkeen. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto tuki parhaiten hänen toiveitaan ja jatko-opintosuunnitelmia.

Matleena halusi myös jäädä kotipaikkakunnalle opiskelemaan. Opiskelupaikka toiselta paikkakunnalta tai kauempaa ei ollut vaihtoehto, vaikka Matleena matkustaa alppiurheilijana ympäri Suomen ja pitkin maailmaa kisareissuillaan.

Äiti Satu ehti miettiä lähihoitajaopintoja pidempään ja ehti odottamaankin sopivaa elämäntilannetta opintojen aloittamiseksi. Satua alalle houkutti oma kiinnostus, hyvä työllisyystilanne ja halu auttaa muita. Nyt opiskelu toi bonuksena mahdollisuuden yhteisten valmistujaisjuhlien järjestämiseen tytär Matleenan kanssa.

Matleena ja Satu viettävät aikaa yhdessä

”On ehdottomasti rikkaus ja vahvuus, että minulla on sellainen tytär kuin Matleena”, toteaa Satu.

Satua ja Matleenaa yhdistää moni asia tulevan yhteisen ammatin lisäksi. Satu kertoo, että he ovat avarakatseisia ja kummallakin on kyky hahmottaa ja hallita laajoja kokonaisuuksia.

Vietämme paljon aikaa yhdessä

Äiti ja tytär viihtyvät siis toistensa seurassa ja kotona tulee myös keskusteltua tulevaisuuden hoitotyöstä. Satu kulkee usein Matleenan kisareissuilla mukana he ovat käyneet yhdessä myös kesäfestareilla. Koko perheen yhteinen harrastus onkin matkustelu ja kaikkien ehdoton suosikkikohde on Lontoo, jonne myös seuraava matka on jo varattu

Matleena ei stressaa, äiti huolehtii siitä

Sadun mielestä hänen tyttärensä Matleena osaa elää paremmin hetkessä. Matleenan motto onkin ”Hetkessä eläminen”. Äitinä Satu puolestaan stressaa ja huolehtii asioista enemmän.

Satu kokee, että hänellä olisi paljon opittavaa Matleenan elämänasenteesta ja suhtautumisesta asioihin. Asiat hoituvat ilman stressaamistakin –ja niin ne ovat myös hoituneet.

Sadun ja Matleenan opinnot ovat edenneet hyvin ja suunnitelmien mukaisesti. Koulun, työn, perheen ja lapsen aktiiviharrastusten yhdistäminen ei ole ollut aina helppoa Sadulle.

Matleenalla on ollut omat haasteensa yhdistää kilpaurheilu ja amis. Äiti ja tytär ovat kuitenkin onnistuneet tässä loistavasti olemalla aktiivisia ja suhtautumalla positiivisella asenteella arkeen.

Tulevaisuuden tavoitteena sekä äidillä että tyttärellä on jatko-opinnot. Matleena on miettinyt jatko-opintoja ammattikorkeakoulussa ja Satua kiinnostaisi puolestaan vanhustyön erikoisammattitutkinto. Äidin ja tyttären haaveissa on myös yhteinen festarimatka ulkomaille.

Sadun mukaan onnistumisen avain on ollut yhteistyö ja hän antaa kiitosta koululle, vastuuopettajille, opoille ja työpaikan loistaville ohjaajille.