Katja Puputti lähtee ensi viikolla työelämäjaksolle Fuengirolan kotikouluun. Opintoja on takana vasta neljä kuukautta, mutta upea nainen on valmis maailman valloitukseen jo opintojen alkuvaiheessa.

Innostuin kansainvälisestä työelämäjaksosta heti, kun siitä meille ensimmäistä kertaa kerrottiin. En kysynyt itseltäni, että lähtisinkö vaan kysyin, miksi en lähtisi. Ja tässä sitä ollaan, jännittyneenä odottamassa lähtöä”, kertoo Katja.

Kaikki tapahtui niin äkkiä. Olen ensimmäisen vuoden opiskelija ja opintoja minulla on takana vasta neljä kuukautta.

Katja halusi haastaa itsensä!

Aikuisopiskelijalle, joka ei aiemmin ole ollut pitkiä aikoja poissa kotoa ja äidille, joka tietää jo etukäteen ikävöivänsä perhettään, oli kv-jaksosta päättäminen iso asia.

Päätin et’ nyt! Haastan itseni ja katson mihin asti rohkeuteni riittää.

Oppilaitoksessa opo ja kv-yhdyshenkilö auttavat

Katja teki Opo-Piian kanssa hakemuksen kv-jaksolle: helppo ja nopea juttu. Sen jälkeen Katja osallistui päivän kestävään, tiedollisesti kattavaan, kansainvälisyysinfoon.

KV-infopäivä oli alku yhteistyölle kv-yhdyshenkilö Janikan kanssa. Janika hoiti käytännön asiat ja tilasi lentoliput toiveiden mukaan. Lippujen tilaaminen konkretisoi sen, että kohti työelämäjaksoa ulkomailla ollaan menossa.

Sitten alkoi järjestelyiden haastavampi osuus: asunnon etsiminen.

Monet vuokranantajat haluavat vuokrata asunnon kokonaiseksi kuukaudeksi. Tämä tuotti hieman haastetta ja jännitystäkin asunnon löytämiseen. Lopulta löytyi valoisa kaksio, joka oli kävelymatkan päässä työpaikalta ja sopi myös budjettiin.

Kaikki käytännön järjestelyt saatiin siis nopeasti kuntoon ja odotus alkoi.

Lähdön tunnelmissa

Nyt Katjan on siinä vaiheessa, että tarvittavat sopimuspaperit ja muut asiakirjat on allekirjoitettu, Janika on antanut viimeiset ohjeistukset matkalle ja aurinkorasvat on hommattu mukaan.

Lähtöön on enää viikko aikaa. ”Kääk!!!! Jännittää!!!”, kommentoi Katja matkaansa.

En aseta vaihdolleni odotuksia.

Katja lähtee matkaan avoimin mielin, tutustumaan työskentelyyn eri kulttuurissa.

On hienoa päästä tutustumaan uusiin ihmisiin, oppimaan uutta ja ennen kaikkea haastaa itsensä –antaa itselleen rikas kokemus.

Tätä matkaa voi sitten muistella vanhana mummona ja todeta, että minä tein sen, summaa Katja ajatuksiaan tulevasta vaihdosta: ”Tästä tulee varmasti upea reissu!”

Katja Puputti, lähihoitajaopiskelija