Vanhustyön ammattilaiseksi

Loimaalainen Sanna Mäkelä on työskennellyt jo vuosia vanhustyön parissa ja opiskelee tällä hetkellä vanhustyön erikoisammattitutkintoon oppisopimuksella.

Päätös opiskelun aloittamisesta oli helppo tehdä. Sanna Mäkelällä haluaa vahvistaa omaa osaamistaan arjen työhön ja Sannalla on opiskelun vaatimaa innostusta että kiinnostus vanhustyöhön. Opinnot Sanna aloitti puolitoista vuotta sitten.

Vanhustyö on aina ollut lähellä sydäntäni

Sanna

Aloite tutkinnon suorittamiseen ja opiskelusta tuli alunperin Sanna Mäkelän työnantajalta, joka ehdotti Sannalle tutkinnon suorittamista oppisopimuskoulutuksena.

Työ vanhustyössä ja hoiva-alalla yleensä on Sanna Mäkelälle tärkeää. Sanna on työskennellut aikaisemmin kehitysvamma-alalla ja hänellä on sosiaali- ja terveysalan perustutkinto. Sanna on siis ammatiltaan lähihoitaja.

Opiskelu on sujunut todella mutkattomasti!

Sanna

Sanna Mäkelä on pitänyt sovitusta opiskeluaikataulusta kiinni. Perheen nuorin lapsi on jo alakoulussa ja Sanna on voinut opiskella vapaapäivinään ja tehdä opiskelutehtäviä, kun muut perheenjäsenet ovat olleet omissa askareissaan.

Sanna Mäkelä ei ole kokenut opiskeluaan liian haastavaksi. Tällä hetkellä hänen opintonsa ovat jo loppusuoralla. Valmistuminen on edessä loppu vuodesta.

Olisin voinut suorittaa opiskeluni nopeammassa tahdissa, jos se olisi ollut tarpeen.

Sanna

Opiskelukaverit tulevat ympäri Suomen

Vanhustyön erikoisammattitutkintoon opiskelijoita tulee ympäri Suomen myös Satakunnan ulkopuolelta. Sannan opiskeluryhmä perusti WhatsApp-ryhmän yhteydenpitoa varten opiskeluajaksi. Vertaistuki ja yhteydenpito opiskelukavereiden kanssa vauhdittaa tiedon ja asioiden jakamisesta ja auttaa jaksamisessa, kun opiskelun lähipäiviä ei ole kovin montaa.

WhatsApp-ryhmä täyttyy ideoista, ajatuksista, huolista ja murheista

Opiskelijakavereiden tsemppaaminen ja itselle avun saaminen on tärkeää. Tässä ryhmässä kaikki opiskelijat ovat aikuisia ja työelämä sanelee omat haasteensa, Sanna kertoo.

Oma osaaminen kasvaa

Sanna Mäkelä tietää, että oma osaaminen tulee pitää ajantasalla ja osaamisen kehittäminen on tärkeää tämän päivän työelämässä.

Hereillä olo ja oman osaamisen päivittäminen on oikeastaan elinehto, hektisessä ja monimuotoisessa työympäristössä.

Sanna

Sanna Mäkelä kertoo, että hänen oma osaamisensa on opiskelun myötä vahvempaa ja monia asioita tulee katsottua aivan eri silmin. Sanna toivoo, että työnantajat yleensäkin arvostaisivat työntekijöidensä koulutusta ja halua panostaa opiskeluun ja omaan osaamiseensa –kuten hänenkin työnantajansa aikoinaan teki.

Kannustan kaikkia rohkeasti lähtemään opiskelemaan, jos vain hiukankin siltä tuntuu. Kouluttautumalla panostat aina omaan itseesi ja myös työnantajasi hyötyy siitä!

Sanna