Sosiaali- ja terveysalan opettaja Suvi Hiitelä on kesälomalla. Mitä kuuluu?

Lomalla aikaa jää enemmän liikunnalle, perheelle ja itselle

Suvi kertoo, että hän viettää kesää lasten yleisurheiluharrastuksen ja kilpailujen parissa. Suvi tapaa ystäviä ja nauttii lomapäivistä. Eniten Suvi odottaa sitä, että ehtii liikkumaan enemmän.

”Liikunta, luonto ja hiljaisuus ovat vastapainoa arkiseen aherrukseen.”

Aiempina kesänä olen juossut myös muutamia puolimaratoneja, mutta tänä kesänä juostaan vain omaksi iloksi, naurahtaa Suvi.

”Tärkeää on osata irrottautua työstä ja heittäytyä vapaalle.”

Kesätapahtumista Suvi mainitsee ensimmäisenä Tammerfestin, jota odotetaan ystävien kanssa jo innolla. Toisena tärkeänä asiana on tietty perheen kanssa vietetty aika ja yhteinen tulossa oleva lomamatka.  

Kesään kuuluu myös uudet perunat, grillaus, mansikat ja jäätelö.

Suvi kannustaa kaikkia liikkumaan

Liikunnallisena kesäihmisenä Suvi kannustaa opiskelijoitaan liikkumaan kesälomalla ja ottamaan rennosti, jotta sitten syksyllä jaksaa opiskella ja ahertaa arjessa.

Opiskelijat motivoivat opetustyötä

Suvi kertoo, että opettajan työssä on parasta itse opetustyö: saada opettaa opiskelijoille uusia asioita. Suvia motivoi opettajana opiskelijoiden innostus ja motivaatio –halu oppia uutta.

Opettajana saan olla aktiivisessa vuorovaikutuksessa opiskelijoiden kanssa ja toteuttaa opetusta monilla erilaisilla tavoilla. Saan myös kannustaa ja tsempata opiskelijoita.

Opettajan työssä on palkitsevinta kevätaika. Silloin opettaja näkee parhaiten oman työnsä tulokset: opiskelijat valmistuvat ja tekevät ammattitaidon näyttöjä, summaa Suvi työtään.

Työssäni on parasta myös ihanat opettajakollegat –koko työyhteisö.

Kollegoiden tuki on tärkeää jokaiselle opettajalle. Kesäloman loputtua on mukava taas nähdä työystäviä ja palata opetuksen arkeen.

Mutta sitä ennen annetaan auringon paistaa ja lomaillaan!

 Suvi Hiitelä, Sataedu, sosiaali- ja terveysalan opettaja

Suvi Hiitelä on koulutukseltaan lähihoitaja, sosionomi, kasvatustieteiden maisteri, ammatillinen opettaja ja pian myös ammatillinen erityisopettaja.

Suvi on työskennellyt varhaiskasvatuksessa lastenhoitajana, lastensuojelun perhetyöntekijänä ja varhaiskasvatuksen erityisopettajana. Sataedussa opettajana Suvi on toiminut vuodesta 2016 alkaen.