Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden erikoisammattitutkinto on alan uusi tutkinto ja siksi oli äärimmäisen mielenkiintoista saada haastateltavaksi Mia Vihervä, joka aloitti kyseiset opinnot marraskuussa 2018.

Ravintola-alan osaaja ja lähihoitaja

Mia kertoi työskennelleensä ennen kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalveluiden erikoisammattitutkintoa ravintola-alalla sekä lähihoitajana. Lähihoitajan töitä oli tullut tehtyä lähes kymmenen vuotta.

Vakavan loukkaantumisen vuoksi lähihoitajan työtehtävät eivät kuitenkaan enää olleet hänelle mahdollisia.

”Uusi suunta ja uusi mahdollisuus avautuivat Mialle työkokeilun kautta.”

Hän pääsi tutustumaan Tukiranka ry:n toimintaan ja on edelleen sillä tiellä. Työkokeilun aikana Mialle tuli tutuksi sekä Hiittenhovin asumisyksikkö että Klubitalo Sarastus.

Mia ei olisi tarvinnut uudelleen kouluttautumista työllistyäkseen, mutta hän halusi itse kehittää omaa ammattitaitoaan. Lisäksi työnantaja tarjosi hänelle oppisopimusmahdollisuutta ja mahdollisti täten opiskelun joustavasti työnohella.

Nykyinen työ on palkitsevaa

Mia nauttii nykyisestä työstään todella paljon, koska saa olla tekemisissä ihmisten kanssa ja auttaa heitä heidän arjessaan.

Myös nykyiset opinnot tukevat hänen työskentelyään Tukiranka ry:llä loistavasti.

”Koko koulutus on Mian kohdalla onnistunut todella hyvin.”

Saan jokaiselta lähipäivältä paljon uutta tietoa, jota voin hyödyntää työssäni ja olen todella tyytyväinen, että lähdin uutta tutkintoa opiskelemaan, toteaa Mia.

Saat paljon, jos olet valmis myös antamaan

Mia suosittelee lämpimästi näitä opintoja kaikille, jotka työskentelevät kuntoutujien parissa.

Lähiopetusta heillä on vain kerran kuukaudessa ja tehtävätkään eivät energistä opiskelijaa rasita.

”Lähipäivien välissä on kuitenkin kuukausi aikaa tehdä tehtäviä, joten ei opiskelu paljoa kuormita.”

Mia itse aikoo suorittaa opintojen aikana työvalmennuksen osaamisalan ja valmistua työvalmentajaksi. Ensimmäinen näyttö opinnoissa onkin jo ohitse ja se on Mian mukaan sujunut erittäin hyvin.

”Kaikki on helppoa, kun asiat osaa.”

Mian on tyytyväinen myös siihen, että nykyisin voi näytössä keskittyä osaamisen näyttämiseen, eikä turhaa stressata kirjallisilla töillä.

Kesällä lomaillaan ja rentoudutaan

Kesällä Mia on ehtinyt myös lomailemaan. Hänen mukaansa lomalla tärkeää on viettää aikaa ystävien kanssa ja käydä kesätapahtumissa.

Mia nimeää mieli tapahtumiksi Satakunnassa Iskelmäkesän ja tietenkin Porin Jazzit.

Lopuksi Mia haluaa toivottaa kaikille oikein innostavaa ja opiskelurikasta syyslukukautta!