Haaveista todeksi

Kun eräänä sunnuntaiaamuna avasin netin, en olisi arvannut, että yksi haaveistani kohta toteutuisi. Vastaan tuli mainos Hieronnan ammattitutkinnon suorittamisesta Sataedussa. Yksissä tuumin päätin lähteä uudelleen opiskelemaan ja täytin sähköisen hakemuksen hieronnan ammattitutkintoa varten. Silloin elettiin viime syksyä.

Toteutunut pitkäaikainen toive.

Olin aiemmin suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, joten opiskeluajaksi muodostui vain yksi vuosi. Olin työskennellyt aiemmin lähihoitajana palvelukodissa, joten kokemusta ihmisläheisestä työstä minulla oli valmiiksi. Opintovapaan saatuani asiat alkoivatkin edetä vauhdilla.  

Perheen tuki tärkeää

Lähihoitajana työskennellessäni minulla oli kolmivuorotyö, ja sen sovittaminen 2- ja 3,5 vuotiaiden lasten kanssa ei tuntunut meille sopivalta.

Jo äitiyslomalla pohdin käytännön järjestelyjä, kun aikanaan palaan töihin. Kuitenkin kun päätös lähteä opiskelemaan kypsyi jo äitiysloman aikana, tuli ajatuksiini myös yrittäjänä toimiminen.

Kun vielä puolisokin oli opiskelulleni myötämielinen päätin, että tuumasta toimeen!

Viime syksynä sitten lapset aloittivat päivähoidon ja minulla oli mahdollisuus keskittyä opiskeluuni. Muutamana iltana viikossa ollessani opiskelemassa, mieheni on hoitanut lapsia.

Tarvittaessa olen saanut lastenhoitoon apua vanhemmiltani. Iso kiitos siitä heille!

Yrittäjyydestä näyttötutkinto

Opintojen aikana suoritin jo kaksi näyttöä, jotka koskivat aitoja tilanteita asiakkaiden hieronnasta aina hoidon rahastukseen saakka. Arvioijat seurasivat vierestä, miten hieronta, ergonomia, sekä asiakaspalvelu sujuivat.

Viikon aikana kehitys oli huimaa ja saimmekin hyvää palautetta arvioijilta näytön aikana. Meitä opiskelijoita testattiin suullisesti lihastuntemuksesta latinaksi. Jossain vaiheessa hierottiin jopa arvioijaakin. Aluksihan se oli jännittävää, kun arvioija oli sivusta katsomassa, mutta nopeasti siihenkin tottui.

Toisen näytön suoritin yrittäjyydestä, jossa toteutin realistisen toimintasuunnitelman hierojayrittäjyydestä. Tämä olikin hyvä juttu, koska nyt minulla on valmis pohja, jolla voin hakea vaikkapa starttirahaa!

Yhteen hiileen puhaltaen onnistumme!

Opiskeluryhmässämme on 16 opiskelijaa ja kaikki todella kannustavat toisiaan!

”Parasta onkin, että kaikki auttavat toisiaan ja puhaltavat yhteen hiileen. Huippuryhmä!”

Sydän mukana työssä

Tavoitteenani on valmistua tulevana syksynä, sekä perustaa oma yritys. Suunnitelmissa on kotipaikkakunnalleni perustettava oma hoitola, sillä kilpailu alueella on maltillista.

Tälläkin hetkellä toimin jo kevytyrittäjänä ja teen ”keikkaa” ostopalveluna. Otan asiakkaita vastaan myös kotonani. Näin saan samalla kerättyä itselleni tulevaa asiakaskuntaa.

Tämä työ on sitä, mitä haluan tehdä ja päivääkään en ole katunut päätöstäni lähteä opiskelemaan hierojaksi. Seuraavaksi haaveissa onkin jatko-opiskelu hierojanammattia täydentävistä koulutuksista.

Tämä on työ, josta pidän koko sydämestäni!

Näin syksyllä valmistuva hieroja Minna Sällinluoma kertoo opinnoistaan.