Lähihoitajaopiskelija Heli Koivisto aloittaa elokuun lopulla työelämäjakson Espanjan Fuengirolassa. Työpaikkana hänellä on 3-6 vuotiaiden lasten päiväkerho Tuiskula. Jakson pituus on viisi viikkoa ja hän osallistuu opiskelijana päiväkerhon päivittäisiin toimintoihin. Päiväkerhossa toteutetaan montessoripedagogiikkaa, mikä erityisesti Heliä kiinnostaa.

Jos ei nyt, niin koska?

Lähtöhetken fiilikset Helillä on hyvin rauhalliset ja odottavaiset.

Aikuisena on oppinut suhtautumaan asioihin hieman eri tavalla, kun nuorempana. Toisaalta Heli kokee saaneensa viime vuosina enemmän rohkeutta toteuttaa unelmiaan ja lähteä kokeilemaan uusia juttuja.

Työelämäjaksosta ulkomailla Heli innostui infotilaisuudessa, jossa innokas kv-yhdyshenkilö sai melkein koko heidän ryhmän innostumaan ja rohkeasti miettimään työelämäjaksoa ulkomailla.

Lisäksi Fuengirolaan lähtemisessä ei ole niin korkeaa kynnystä, koska tietää pärjäävänsä ihan suomen kielellä. Lisäksi Helin mies lähtee reissuun mukaan.

Koulun puolesta lähteminen on tehty helpoksi

Ennen työelämäjakson toteutumista Helin piti itse hoitaa asuminen ja lentoliput. Oppilaitoksella tähän sai ohjausta ja myös taloudellista tukea. Oman rahan osuus oli yllättävänkin pieni.

Lisäksi ennen lähtöä laadittiin englanninkielinen CV ja täytettiin lukuisia lomakkeita.

Jakson ajaksi Helille on nimetty oma opettajaohjaaja ja lisäksi hän raportoi matkan sujumisesta ja oppimisestaan Suomeen säännöllisesti.

Työelämäjakso ulkomailla heti opintojen aluksi

Lähihoitajaopinnot Heli aloitti tammikuussa 2019, joten työelämäjakso ulkomailla toteutui nopeasti.

Hetkeäkään Heli ei ole kuitenkaan katunut päätöstään vaan on tyytyväinen nopeasti tehtyyn ratkaisuun. Heli on varma siitä, että jakso tulee olemaan antoisa, opettamaan paljon uudesta kulttuurista, pedagogiikasta ja tavasta toimia lasten kanssa.

Myös aikuisena voi ottaa ilon irti tarjoutuvista mahdollisuuksista.

Elämässä kuuluu elää, kuten Helin äiti oli hänelle todennut.