Sataedun opiskelijat Tarja Sarjanen ja Tanja Karipalo kertovat työssäoppimisestaan espanjan aurinkorannalla.

Kaksi naista. Kaksi erilaista urapolkua. Yhdistävänä tekijänä halu valmistua hierojaksi.

Kankaanpäälainen Tarja Sarjanen päätti vaihtaa siivousalan työnsä, ja aloitti opiskelut hierojaksi. Tarja oli tunnistanut omakseen käsillään tekemisen ja ihmisten parissa työskentelyn.

Parturi-kampaajana omassa yrityksessään toiminut Tanja Karipalo Merikarvialta halusi uutta osaamista nykyisen työnsä rinnalle.

Opintomme etenevät suunnitelman mukaisesti ja näin ollen saisimme tutkinnot valmiiksi jo helmikuussa 2020.

Vaihdossa kohtaavat erilainen kulttuuri, hierojan työn arki ja yrittäjyys

Naiset halusivat saada kokemusta Eurooppaan hakemaan kansainvälisestä vaihdosta uusia näkökulmia opiskeluunsa. Molemmat päätyivät Espanjan Fuengirolan aurinkorannalla sijaitsevaan Sofia-opistoon työelämäjaksolle.

Opiskelijoina heillä oli mahdollisuus työskennellä kokopäiväisinä hierojina, tehden 5 asiakastyötä päivässä, neljänä päivänä viikossa.

Pelkkää lomailua ei vaihtojakso tietenkään ole. Teoriaopinnot esimerkiksi anatomiasta, verkko-opinnot ja käytännön opiskelu pitivät huolen työntäyteisistä opiskelupäivistä.

Saimme valtavan upeita kokemuksia työskennellä ulkomailla, ainutkertainen tapahtuma, kehuvat Tanja ja Tarja.

Viikonloppuisin Tanja ja Tarja ehtivät käydä tutustumassa Fuengirolan nähtävyyksiin ja tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Viisi viikkoa meni kuin siivillä, eikä koti-ikävä ehtinyt mukaan tälle matkalle.

Mahdollisuus tutusta uuteen kulttuuriin ja samalla opiskella

Hieronnan opettaja Jelena Löytölä-Silvennoinen kertoo kansainvälisen vaihdon olevan huikea mahdollisuus opiskelijalle tutustua uuteen työympäristöön.

Parhaimmillaan työelämäjakso ulkomailla voi poikia jopa työmahdollisuuden samassa kohteessa tulevaisuudessa!

Fuengirolassa pärjää loistavasti suomenkielellä, joka saataa madaltaa kynnystä lähteä ulkomaille.

Fuengirola on muutenkin kohteena miellyttävä. Sen hyvä sijainti, hyvät kulkuyhteydet ja mahdollisuus lähteä retkelle jopa Marokkoon asti houkuttelevat opiskelijoitamme, itsekin kohteessa käynyt Jelena kertoo.

Opintoviikkojen aikana opiskelijat suorittavat käytännön harjoittelua, ja tekevät verkko-opintoja. Opinnot ja käytännön harjoittelu on ollut helppo yhdistää harjoittelupaikkojen aikatauluihin.

Työelämäjakso ulkomailla vaatii opiskelijalta omatoimisuutta ja –aloitteisuutta, sekä ennakkoluulottomuutta ja sitoutuneisuutta.