– OLETKO KIINNOSTUNUT OMAN OSAAMISEN JA TYÖYHTEISÖN KEHITTÄMISESTÄ?

Toimitko jo ikäihmisen hyvinvoinnin, hoidon ja palvelun tehtävissä, mutta haluaisit edelleen kehittää ammattitaitoasi sekä omaa ja työyhteisön toimintaa?

Oletko vaihtanut työtehtäviä tai työpaikkaa ja tarvitset päivitettyä osaamista niihin liittyen?

Haaveiletko mahdollisesta uralla etenemisestä?

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon opinnot suoritettuasi saat syvällistä ja ikäihmisen laaja-alaista hyvinvoinnin tukemisen ja hoitamisen osaamista. Opintojen aikana pystyt kehittämään myös toimintaympäristöä, jossa toimit ja selvität ikäihmisten erilaisten toimintaympäristöjen vaikutuksia tulevaisuuden toimintaan. Pohdit myös omaa toimintaasi erilaisissa asiakaspalvelutilanteissa sekä työyhteisössäsi. Laaja-alaisella osaamisella ja kehittämisellä pystyt palvelemaan työyhteisön jatkuvaa uudistumista.

Kenelle tämä tutkinto sopii

Vanhustyön erikoisammattitutkinto ja sen osaamisalat on sinulle, jolla on jo jonkin verran työkokemusta ikäihmisten kanssa toimimisesta. Opinnot syventävät tietojasi eri aihealueista esimerkiksi muistityö, saattohoito, palveluohjaus ja ikävalmennus. Koulutus syventää aikaisempaa perusosaamistasi ikäihmisten palvelu- ja hyvinvointi- ja hoitotoiminnan osalta.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon suorittaminen, joko kokonaan tai jonkin osa-alueen osalta, on mahdollista työn ohessa, joten sinulla on oltava alan työ- tai harjoittelupaikka.

Tutkinto uudistuu

Koulutuksen voit suorittaa omaehtoisesti tai oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimuskoulutus on maksutonta opiskelijalle ja työnantajalle. Oppisopimusopiskelun aikana opiskelijalla on samat työsopimusehdot kuin muulloinkin. Työpaikalla sinulle valitaan oma työpaikkaohjaaja/työelämäarvioija, joka ohjaa sinun opintojasi työpaikalla opintojen aikana ja arvioi näytössä tapahtuvaa osaamistasi.

Koulutusmuodot ovat verkko/monimuoto/lähiopetus. Opiskelussa on tärkeää, että sinulla on hyvät ajanhallinnan ja itsensä johtamisen taidot sekä riittävät tietotekniset taidot, jotta opintosi edistyvät suunnitellusti.

Vanhustyön erikoisammattitutkinnon tutkintovaatimukset uudistuvat vuoden 2021 alussa. Tarkemmat tutkinnon osaamisalojen tiedot päivittyvät Sataedun sivuille syksyllä 2020.

Lisätiedot:

Maaria Hemiä, tutkintovastaava

maaria.hemia@sataedu.fi puh. 040 1994 162