Eveliina Alinen, Sataedun opettaja, on opettanut verkossa kevään ajan ja jatkaa opetusta ja näyttöjen arviointeja aina juhannukseen asti. Sitten alkaa loma.

Eveliina – vammaistyön osaaja

Eveliina opettaa Sataedussa vammaistyötä, tukiviittomia, vuorovaikutusta, Kehitysvamma-alan ammattitutkinnon tutkinnonosia sekä Kuntoutus-, tuki- ja ohjauspalvelujen erikoisammattitutkinnossa Vammaisalan ja erityisen tuen osaamisalassa.

Keväällä opetukset siirtyivät Teamsilla toteutettaviksi. Näin tapahtui myös Kehitysvamma-alan ammattitutkinnon ryhmällä, joiden koulutusmuoto on ”työnohjauksellinen”. Koulutuksessa toteutuu työnohjauksellinen elementti lähitapaamisissa.

Erilaiset pedagogiset menetelmät ovat kuitenkin mahdollistaneet mukavia opintotuokioita verkossa, jossa ilmeiden, eleiden ja jopa äänensävyjen havainnointi on huomattavasti vaikeampaa.

Eveliina kannustaa kaikkia yhteisen tekemisen ja vuorovaikutuksen pariin – turvallisuus huomioiden.

Työelämässä on tultu hienosti vastaan verkkotapaamisten suhteen ja monessa paikassa työpaikkaohjaajat ovat päässeet ensimmäistä kertaa verkon välityksellä arvioimaan opiskelijoita.

Tässä toteutuu se paljon puhuttu elinikäinen oppiminen.

Opettajan työ on monipuolista

Hienointa opettajan työssä on, kun näkee opiskelijoiden oivalluksia ja edistymistä.

Opettajana saan olla mukana oppimassa uutta opiskelijoiden työelämässä toteuttamien tehtävien kautta.

Kun allekirjoittaa todistuksia, silloin aina muistaa, kuinka moni aikuinen opiskelija on uurastanut, heidän perheensä ja läheisensä ovat mahdollistaneet ja työelämä on tullut vastaan, jotta meiltä valmistuu uusia #parhaitahoitajia.

Aurinkoista kesää odotellessa

Tänä kesänä matkat, tapahtumat ja konsertit, aina kesäteattereita myöden ovat peruuntuneet.

Uudet suunnitelmat kesälle on luotu omaan kotikaupunkiin tai luontokohteisiin liittyen.

”Tässä vaiheessa kevättä toivon, että pitkään suunnitelmissa ollut Pieni karhunkierros Rukalla voisi onnistua. Muuten kesällä tulee nautittua ystävien ja sukulaisten seurasta – ulkona kahvitellen, toivotaan siis aurinkoista kesää.”

Omassa pihassa kuokkiminen ja kasvien kastelu, Yyterissä käyntien lomassa lataa akkuja.

Aurinkoista ja lämpöistä kesää kaikille!

Eveliina Alinen on toiminut Sataedussa opettajana vuodesta 2013 lähtien. Hän on koulutukseltaan vajaamielishoitaja, Kehitysvammaisten ohjaaja, Sosionomi AMK, Sosionomi YAMK, Työnohjaaja, Kasvatustieteiden maisteri, ammatillinen opettaja ja ammatillinen erityisopettaja. Sataedun lisäksi Eveliina on työskennellyt vammais- ja kehitysvamma-alalla hoitajana, ohjaajana, opettajana ja esimiehenä 20 vuotta.