Harjavaltalainen Eeva Salonen aloitti lähihoitajan opinnot Harjavallassa tammikuussa. Vielä ennen kesälomia Eeva suoritti ensimmäisen työelämäjakson mielenterveys- ja päihdetyön yksikössä.

Omakotitalossa miehensä kanssa asuvalla Eevalla löytyy tekemistä kesälläkin.

Yhteinen harrastus mieheni kanssa on vanhojen tavaroiden keräily ja viikonloput menevätkin huutokaupoissa ja kirpputoreilla

Osan pariskunnan yhteisestä ajasta vie vanhan omakotitalon remontointi. Viimeisin työ valmistui keväällä. Oman aikansa vievät kaksi kissaa Rontti ja Häjy, sekä seniorikoira Pontus. Lisäksi Eeva lukee paljon, sekä tekee mielellään kädentaitoa vaativia töitä.

Luonnonläheinen Eeva viettää mielellään aikaa luonnossa.
Kuvassa Eeva ja Pontus.

20 vuotta asiakaspalvelua

Eeva Salonen on aiemmin työskennellyt asiakaspalvelualalla. Kokemusta on kertynyt kaupasta, ravintolasta, sekä esimiestyöstä.

Näistä töistä on tullut paljon opittua, mutta hektinen työ ei jättänyt tarpeeksi aikaa ihmisten kohtaamiseen ja keskusteluun.

Eeva kaipasi kuitenkin ihmisläheisempää työtä, jossa voi panostaa enemmän sosiaaliseen kanssakäymiseen ihmisten kanssa. Mieleinen vaihtoehto löytyikin sosiaalialalta.

Lähihoitajan työssä voin antaa jotain muille, siitä saan itselleni iloa ja paloa työhöni.

Muutosten kevät

Keväällä Eeva ja muut opiskelijat joutuivat isojen muutosten eteen. Poikkeusolot edellyttivät etäopiskelua, jolloin it-taidot olivat suuressa osassa päivittäisiä toimintoja, kun perinteiset koulupäivät muuttuivat kotona tehtäväksi.

Etäopiskelu sujui hyvin, tosin osa päivistä oli haastavampia kuin koulunpenkillä.

Poikkeusaika toi Eevan arkeen muitakin haasteita. Piti miettiä kaupankäynnit sopivaksi itselle ja lähiomaisille. Remonttimiesten tuleminen omaan kotiin mietitytti.

Oman äidin tapaaminen oli kuitenkin suurin muutos. Ikävä oli kova, kuulumiset vaihdettiin puhelimella soitellen. Toisaalta Eeva näkee positiivisena sen, että äiti oppi uusia tapoja käyttää puhelintaan.

Eeva pohtii omien kulutustapojensakin muuttuneen kevään aikana. Suunnittelemalla säästää aikaa ja rahaa.

Väyläopintojen kautta jatko-opintoihin

Eeva Salonen on jo ehtinyt pohtia jatko-opintoihin hakeutumista. Aika kuitenkin näyttää, minne asti opinnot vievät.

Osaamisalani on nyt sairaanhoito ja huolenpito, mutta nähtäväksi jää, muttuuko mieli vielä matkan varrella

Poikkeustilanteesta huolimatta työelämäjakso toteutui.

Ennen kesää Eeva suoritti työelämäjakson mielenterveys- ja päihdetyön yksikössä. Hyvät kokemukset työstä ja työyhteisöstä saattaa vielä muuttaa Eevan suunnitelmia tulevaisuudessa.

Mukavaa Kesää kaikille, toivoo Eeva!