Marko Penttilä, Sataedun opettaja, lomailee kesäkuun ja on ”kesätöissä” heinäkuun.

Marko on opettanut Sataedussa tammikuusta 2020 lähtien erityisesti hoitotyöhön liittyviä kokonaisuuksia. Aikaisempaa opettajakokemusta hänellä on SAMK:sta ja Winnovasta ja lisäksi Marko on toiminut pitkään Satakunnan sairaanhoitopiirin ensihoitopalvelun koulutusvastaavana.

Kenttäjohtajasta opettajaksi

Marko palaa ”kesätöihin” omaan ensihoidon kenttäjohtajan virkaansa heinäkuun ajaksi.

Elokuussa vaihdetaan keltainen kenttäjohtoyksikkö ESA L4 takaisin opettajan piirtoheittimeen ja karttakeppiin.

Golfia ja pyöräilyä perheen kanssa

Loma menee pitkälti golfin parissa varsinkin, kun vaimokin on innostunut pelaamisesta. Kyseessä onkin oikea golf-perhe, koska molemmat lapset ovat golfkoulussa.

Mailojen heiluttaminen ja luonnossa liikkuminen on mitä parhainta kuntoliikuntaa, toteaa Marko.

Lisäksi urheilullisen opettajan voi välillä nähdä myös fatbiken selässä ajelemassa Satakunnan hienoja polkuja pitkin. Erityisesti Yyterin ja Hiittenharjun maastot ovat tulleet Markolle tutuksi.

Tänä vuonna lomareissua ei tehdä Välimeren suuntaan vaan koko perhe lähtee pohjoiseen. Matkalla on tarkoitus käydä ihmettelemässä mm. Ähtärin pandoja.

Työkokemusta maalta, mereltä ja ilmasta

Opetustyössä Marko pyrkii hyödyntämään laajaa työkokemustaan, joka koostuu pitkälti akuuttihoitotyöstä niin maalla, merellä kuin ilmassakin.

Simulaatio-opetuksen hyödyntäminen hoitotyössä on yksi Markon tärkeimpiä työkaluja oppituntien kehittämiseen ja opiskelijoiden käytännön harjoitteiden toteuttamiseen turvallisesti.

Hyvää ja turvallista kesää kaikille, toivottavasti emme törmää ”kesätyön” merkeissä!