Satu Portaanpää ja Viveca Ursin opiskelevat Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa. Molemmat työskentelevät Avain-hankkeessa työohjaajina ja tavoitteena on valmistua vielä tämän syksyn aikana.

Satu Portaanpäälle on tärkeää yhdenvertaisuus.
Viveca Ursin on entiseltä ammatiltaan pukuompelija ja on onnistunut hyödyntämään nykyisessä työssään saamiaan oppeja.

Yhteinen taival

Satu ja Viveca aloittivat työskentelyn kolmisen vuotta sitten Kiertopisteessä, nykyiseltä nimeltään Avain – hanke, joka on työllistämishanke. Avain-hanke toimii yhteistyössä Te – toimiston ja työllistymistä edistävien monialaisten verkostojen kanssa.

Esimiehet näkivät meissä potentiaalia ja saimme mahdollisuuden opiskella Valo-valmennuksen kautta Kasvatus –ja ohjausalan perustutkinnon.

Satu Ja Viveca kertovat, että työn, kotielämän ja opiskelun yhdistäminen vaatii paljon, mutta se kannattaa, koska samalla työtä tehdessä oppii paljon enemmän. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat avainsanoja ohjaajan työssä ja nämä ovat myös heille isoja arvoja. Kaikki ihmiset ovat yksilöinä erilaisia ja se pitää huomioida ohjaajan työtä tehdessään.

Satu, Raija ja Viveca työn touhussa. Ottakaa löysin rantein, kehottavat naiset!

Olemme tukena arjen asioissa

Satu ja Viveca ovat yhtä mieltä siitä, että on rikkaus saada tehdä työtä erilaisten ihmisten parissa. Työohjaajan työssä voi nähdä sen kehityksen, miten moni saa uudelleen kiinni elämästään, kuten yhteiskunnasta syrjäytyneet.

Otamme kaikki vastaan avoimin mielin ja kuuntelemme heitä!

Tässä työssä ei voi tuomita ketään, vaan motivoida, kannustaa ja keskittyä asiakkaan vahvuuksiin, Satu ja Viveca pohtivat. Jos asiakas haluaa, hänen kanssaan käydään yhdessä vaikkapa Kelassa, TE-toimistossa, lääkärissä, tai menemme yhdessä tarvittaessa ruokajonoonkin. Ohjaaja on valmis joustamaan ja heittäytymään erilaisiin tilanteisiin.

Mitä tahansa voi tapahtua, koska jokainen päivä on erilainen!

Työyhteisön tuki tärkeää

Satu Portaanpää ja Viveca Ursin haluavat vielä kiittää Sataedun opettajia ja erityisesti vastuuopettajaansa Pirjo Saviaa. Kiitokset menevät myös työelämän edustajille, projektipäällikkö Tuija Vehmas-Bäckille, sekä yksilövalmentaja Katja Mörskylle. Työyhteisön tuki on ollut ensiarvoisen tärkeää naisten opintopolun varrella.

Satu ja Viveca ohjauskeskustelussa lehtori Pirjo Savian ja yksilövalmentaja Katja Mörskyn kanssa.
Kiitos Satu Portaanpää ja Viveca Ursin, että jaoitte tarinanne meille kaikille!