Oletko kiinnostunut muistityöstä, oman työyksikkösi muistivastaavan tehtävästä tai muistihoitajan työstä? Haluatko vahvistaa osaamistasi muistioireisten tai muistisairaan ihmisen tukemisesta. Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen tukemiseen liittyvää osaamista vahvistetaan uudistuneilla tutkinnon perusteilla ensi vuodesta alkaen. Uutta koulutusta on tarjolla myös Sataedussa syksyllä 2021! 

Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisalan suorittanut muistihoitaja (EAT) osaa kohdata muistioireisen tai muistisairaan ihmisen ja tukea hänen elämäänsä sekä ohjata hänen läheisiään. Hän osaa kartoittaa ikääntyneen ihmisen elämänkulun ja toimia erilaisissa vanhustyön ydintyöprosesseissa eettisiä toimintaperiaatteita ja vanhustyötä ohjaavia säädöksiä ja ohjeita noudattaen. Muistioireisen ja muistisairaan ihmisen elämän tukemisen osaamisalan suorittanut osaa tukea muistioireista tai muistisairasta ihmistä ja hänen läheisiään arkiteknologian käytössä sekä kertoa teknologian hyödyntämisen mahdollisuuksista toimintakykyisyyden ja turvallisuuden edistämiseksi. Osaamisalan suorittanut tiedostaa verkostotyöskentelyn merkityksen ja osaa integroida työprosesseihin laadukkaan, tavoitteellisen, taloudellisen ja kestävän kehityksen mukaisen kehittämistyön.  

Muistiosaamista voi vahvistaa myös suorittamalla tutkinnon osan Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen. Tutkinnon osan suorittanut osaa tehdä kokonaisarvion muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tilanteesta. Hän osaa laatia muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukemisen suunnitelman sekä toimia muistioireisen tai muistisairaan ihmisen kanssa turvallisesti muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukemista arvioiden ja kehittäen. 

Tutkinnon suorittaneet voivat työskennellä sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöissä ikääntyneille ihmisille suunnattujen palveluiden piirissä sekä kolmannella sektorilla, yrityksissä ja muilla palvelualoilla, joissa kohdataan ikääntyneitä ihmisiä. 

Hyvää muistiviikkoa!