Hei kaikille! Olen uusi opo Heini Leván. Hyppäsin uuteen tuntemattomaan 1.8. Sataedun Harjavallan sotealan ja Nakkilan media-alan opoksi. Olen aiemmin ollut opona Euran yläkoulussa ja Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistolla.

Opoilussa mukavinta on opiskelijoiden kohtaaminen, olivat he minkä ikäisiä tahansa. Erityisesti eri-ikäisten kanssa työskenteleminen on huippua! Jokainen päivä on erilainen ja koskaan ei voi tietää, mitä päivä tuo tullessaan.

Uuden oppiminen haastaa ja inspiroi

Uuden oppiminen ja itsensä haastaminen ovat aina olleet minulle mieluista. Syksyn aikana työssäni ei ole vielä ollut sellaista päivää, jolloin en olisi itsekin oppinut jotain uutta. Toivoisin opiskelijoidenkin tarttuvan rohkeasti uusiin haasteisiin ja kouluttautuvan olosuhteiden ja elämäntilanteiden muuttuessa uusiin ammatteihin.

Vapaa-ajalla metsään

Korona-ajan tuotteena syntynyt omatoimisuunnistus vei minut mennessään keväällä 2020 ja kahtena kesänä ovat lähialueiden metsät tulleet tutuiksi. Työmatkojen nyt suuntautuessa Harjavaltaan ja Nakkilaan olen piipahtanut usein myös näiden metsien maastoissa tämän syksyn aikana ajaessani töistä kotiin.

Luonto, erityisesti metsä, on minulle tärkeä paikka kaikkina vuoden aikoina. Talvella hiihdän mahdollisimman paljon lumiolosuhteista riippuen. Pyhäjärven lähellä asuessa myös järven rannoilla ja talvisin jäällä liikkuminen on mieluista.

Rentoudun kotona ulkoillen Vili-mäyräkoiran kanssa. Hän tuli perheeseemme kymmenen vuotta sitten lasten toiveesta. Lapset ovat jo maailmalla, mutta töistä tullessa kotona odottaa innokas häntäänsä heiluttava aina iloinen pikku otus.

Seuraa unelmiasi. Ole rehellinen itsellesi. Älä seuraa muita, ellet sitten ole eksynyt metsään. Jos silloin näet polun, seuraa ihmeessä sitä.