Sanna Mäkelä valmistui huhtikuun lopussa 2022 ja sai tutkintonimikkeen ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja EAT.

Sanna valmistui Sataedulta Vanhustyön erikoisammattitutkinnosta 2019, valinnaisena tutkinnon osana oli tuolloin kuolevan ihmisen hoitaminen. Kun Sanna sai tietää, että Vanhustyön erikoisammattitutkinto on uudistunut ja uudistuksen myötä tulivat tutkintonimikkeet, niin hän innostui selvittämään asiaa ja ajatteli tutkintonimikkeen tuovan lisäarvoa jo suoritettuun tutkintoon.

Sanna otti alkuvuodesta yhteyttä Sataedun ja tiedusteli mahdollisuutta päivittää suorittamansa tutkinto uusiin tutkinnon perusteisiin. Sanna kertoo, että hakuprosessi oli hänelle sopiva ja nopea. Kaikki sujui mutkattomasti ja työnantajakin innostui hänen opinnoistaan.  Näin hän pääsi joustavasti aloittamaan tutkintonsa päivityksen hakemuksen tehtyään ja yhteistyö Sataedun kanssa alkoi jälleen.

Sanna on tunnetusti opiskelijana suunnitelmallinen ja tehokas.

Sannalle laadittiin yhdessä opettajien kanssa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma eli HOKS. Laadittu yksilöllinen opiskelupolku mahdollisti valmistumisen neljä kuukautta aloituksen jälkeen. 

Sanna työskentelee tällä hetkellä Attendon Mariian Kartanossa Loimaalla lähihoitajana ja toimii kahdeksan eri yksikön työsuojeluvaltuutettuna.

Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisala tuntui Sannasta heti omalta, sillä palveluohjaus on hänen kiinnostuksensa kohde monialaisineen työtehtävineen.

Sanna kokee, että hän pääsee palveluohjauksen kautta vaikuttamaan ikääntyneen ihmisen asioihin ja elämään.

Kun Sanna kertoi työyhteisössä, että lähtee päivittämään tutkintoaan, oli reaktiona ”WAU”-huudahdukset.

Sanna kokee, että tulevaisuudessa palveluohjauksen määrä lisääntyy ja siihen hän lähti hakemaan lisää osaamista.  

Sanna on ollut tyytyväinen saamaansa ohjaukseen opettajilta koulutuksen aikana ja Sannan mielestä oli helppo palata jo tuttuun kuvioon opiskelemaan.

Sanna suoritti opinnot kokonaan verkko-opintoina ja ne sopivat erinomaisesti Sannan elämäntilanteeseen. Perheen, työn ja opiskelun yhteensovittaminen onnistui hyvin.

Valmistumisen jälkeen aikaa jää taas enemmän 20 vuotta kestäneelle akvaarioharrastukselle ja Nöpö-kissalle. 

Sanna toteaa tykkäävänsä Sataedun toiminnasta. Tuntui niin luontevalta tulla samaan tuttuun opintoympäristöön missä jo aiemmin ollut.

– Kaikki sujui mutkattomasti ja asiat rullasivat vähän kuin itsestään eteenpäin. Kiitos mahtavalle opettajatiimille ja suosittelen kaikkia innokkaita päivittämään omaa ammattitaitoaan tai vaikka lukemaan jotain uutta, ihan mikä kenellekin on juuri se sopiva juttu sillä hetkellä, sanoo Sanna Mäkelä