Krista postaili syksyllä 2017 ”Peikkopolusta”, jonka hän toteutti ensimmäisellä työelämäjaksollaan päiväkodissa. Syksyn työelämäjakson jälkeen Krista on suorittanut jo kaksi tutkinnon osaa ja nyt ensimmäinen opiskeluvuosi on ohitse. Pyysimme Kristalta päivitystä edelliseen juttuun: Miten kesä 2018 hänellä sujuu?

Tämä ala on tosiaankin mun juttu

Suoritin hoidon ja huolenpidon vanhainkodissa ja kuntoutumisen tukemisen tutkinnon osan kehitysvammaisten palvelukodissa. Sain pakolliset tutkinnon osat valmiiksi kesäkuun alussa, juuri kesän kynnyksellä.

Harjoittelussa olen oppinut todella paljon uutta ihmisistä ja hoitotyöstä.

Kevään aikana olen ehdin miettiä myös erikoistumistani. Sataedussa voin valita sen osaamisalan, josta olen itse kiinnostunut ja mikä tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. Oma valintani on sairaanhoidon ja huolenpidon osaamisala sekä vanhusten kotihoito, koska haluan työskennellä ikäihmisten parissa.

Ikäihmisten kanssa työpäivät menevät niin nopeasti, eikä työ oikein edes tunnu työltä.

Minulle on tärkeää tehdä asioita, joista saan iloa ja joilla on myös itselleni merkitystä. Ennen tein töitä, koska siitä sai rahaa. Nyt saan tehdä työtä, josta saa rahan lisäksi myös hyvän mielen.

Oma asenteeni työtä ja elämää kohtaan ovat muuttuneet positiivisemmaksi näiden opintojen myötä. Tätä hyvää fiilistä haluan jakaa myös muiden kanssa.

Aika paljon tulee tehtyä pitkiä työpäiviä ja koko kesä painetaan duunia.

Kesän menee töitä tehden. Hoitoalalla on hyvä työtilanne ja  sijaisuuksia teen kesän aikana kolmessa eri paikassa; kotihoidossa, vanhainkodissa ja kehitysvammaisten palvelukodissa.

Kesään minulla mahtuu yhteensä viisi lomapäivää vapaapäivien lisäksi. Kesällä ulkoilen paljon, treenaan salilla ja joskus vain oleilen kotona. Koirien kanssa tulee myös harrastettua. Kavereitakaan ei saisi työkiireiden vuoksi täysin unohtaa.

Mökkeilyä ja KarmaRockia!

Heinäkuuhun olen sopinut mökkiviikonlopun, jota odotan. Se on kesäperinne samoin kuin myös Harjavallan KarmaRock-tapahtuma.

Myönnän, että helmi-maaliskuussa siintävä valmistumispäiväni on jo mielessä. Odotan paljon tulevaisuudelta ja toivon, että löydän tulevan työpaikkani ikäihmisten parista.

Jatko-opinnot myös kiinnostavat. Olen harkinnut jo nyt toisen osaamisalan suorittamista esimerkiksi vammaistyöhön.

Nyt kuitenkin nautitaan kesästä ja maailman parhaasta kesätyöstä!

Postaajana Krista, lähihoitajaopiskelija

 

Kristan ”Peikkopolku”, syksy 2017.